Csak regisztráció után lehet a galambokra licitálni.

Az adatok megadása után a beírt e-mail címre küldünk egy levelet,
amelyben igazolnia kell mindenkinek , hogy valóban ő regisztrált!

  REGISZTRÁCIÓ ITT »  

A www.bajtekpigeon.com weboldal (tovabbiakban: portal) aukciós oldalain regisztrált felhasználóinknak licitálási lehetőséget biztosítunk.

A " LICIT " GOMB megnyomásával a felhasználó jogi értelemben vett vételi ajánlatot tesz a kiválasztott termékre (galambra).

Ezt a vételi ajánlatot elfogadottnak kell tekinteni, amennyiben az aukciós lap felső sávjában megjelenő kék sávban a következő felirat olvasható: Ajánlatod jóváhagyva!

Ebben az esetben a szóban forgó aukciós lapon az új vételi ajánlat jelenik meg mint legmagasabb felkínált vételi összeg az alábbi formában:

xx.00 Euro

Fenti adatok, tehát az "Ajánlatod jóváhagyva!" felirat megjelenése után, jogi értelemben vett szerződés jön létre az eladó és a vevő között. Ez a szerződés mindaddig fennáll és a felekre nézve kötelező jellegű, amíg az ajánlatnál nagyobb értékű licitálás nem lép életbe. Ezt természetesen nyomon lehet követni a portálon. 

Nyertes licitálásnak kell tekinteni ha a szóban forgó aukció lejárati határidejekor van érvényes licitálás.

Ebben az esetben a megnyert ajanlatról E-mail-ben értesítjük a felhasználót és az eladót egyaránt. Az ügylet további részleteivel (fizetés, szállítás) csak külön felkérés, egyedi megbízás esetén foglalkozik a portál.

Ha nem otthonról internetezel, akkor mindenképp ellenőrizd licitálás előtt, hogy valóban a Te neved olvasható-e a LICIT gomb fölött, előfordulhat, hogy más használta előtted az oldalt és nem lépett ki!

A portál csak az eladási és vételi szándékok és adatok tárolásával működésével foglalkozik. A portál nem vállal sem anyagi sem minőségi sem teljesítési felelősséget az aukció  résztvevői felé.

Ettől függetlenül folyamatosan figyelemmel kisérjük a portálon zajló vételi és ajánlati eseményeket és közbelépünk, ha jogsértést tapasztalunk, súlyosabb esetben feljelentést teszünk az ügyben. 

Az ajánlati kötöttségről

Ha mi szeretnénk, vagy velünk szeretnének szerződést kötni, fontos tudnunk mi is az az ajánlati kötöttség, mely esetekben és mennyiben vonatkozik ránk. A szerződés a felek kölcsönös és egybehangzó nyilatkozatával jön létre és ezt a szerződéskötés során az ajánlat és annak elfogadása jelentik.

Mi az ajánlat?

Ez egy megállapodást kezdeményező nyilatkozat, amely a lényeges szerződési elemeket tartalmazza, azaz, hogy miben, milyen feltételekkel szeretnénk megállapodni. Tükröznie kell ezentúl azt is, hogy elfogadás esetén a nyilatkozó magára nézve kötelezőnek ismeri el, vagyis ajánlatát be fogja tartani.

Mit jelent ez az ajánlati kötöttség?

Az ajánlattevő az ajánlat megtétele után bizonyos ideig állni köteles az ajánlatát, azaz az ajánlatban szereplő feltételeit sem változtathatja meg. Nem mindegy azonban, hogy maga az ajánlattétel milyen körülmények között valósul meg. Gondoljunk csak bele, hogy nap, mint nap kapunk ajánlatokat, és ezek a lekülönbözőbb formában jutnak el hozzánk. Van, akivel személyesen találkozunk, van, akivel telefonon beszélünk, és persze vannak olyan ajánlatok is, amelyek levél útján jutnak el hozzánk. A mindennapi életben persze számunkra ezek nem jelentenek nagy különbséget, hiszen a lényeg, hogy az ajánlat eljusson hozzánk.

A jog azonban különbséget tesz ezek között, ugyanis különböző értesítési módokhoz különbözőek az ajánlati kötöttség feltételei is. Nézzük először a személyes találkozó esetét. Ha ilyen formában tesznek nekünk ajánlatot, és azt nyomban nem fogadjuk el, akkor az ajánlati kötöttség megszűnik.

Mit is jelent ez?!

Azt, hogy a számunkra 5 perccel ezelőtt megvételre felajánlott autó másnak eladható, illetve ha később mégis szeretnénk megvenni azt, akkor számunkra teljesen eltérő, új feltételek szabhatók. Ennél az esetnél még fontos azt megemlíteni, és azzal tisztában lenni, hogy amennyiben viszont elfogadjuk az ajánlatot, akkor a szerződés azon nyomban létrejön.

A másik eset a levélváltás, tehát amikor az ajánlattétel nem személyesen történik. Ilyenkor az ajánlattevő elküldi számunkra a levelet, és az ahhoz való kötöttsége addig él, amíg válaszunkat meg nem kapja. Természetesen nem köteles időtlen-időkig várni, pontos határidő a törvényben nincs meghatározva, de a rendes körülmények között történő levélváltásra elegendő időnél többet ez semmiképpen sem jelenthet.

Ebben az esetben akkor jön létre a szerződés, ha az elfogadó nyilatkoztunk az ajánlattevőhöz postafordultával megérkezik.

 

Articles tagged

Language // Translate

 

Látogatóink jelenleg

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Regisztráció és Belépés