† BAJTEK TIBOR - AZ ÖRÖK BAJNOK †  

  • Bajtek-Tibor-Heremans-Pigeons-2020

Bajtek Tibor vagyok, 1967-ben születtem Cegléden.

Feleségemmel és két gyermekemmel élek Abonyban. A galambászat kiskorom óta fontos része az életemnek. Kezdeti érdeklődésem és szeretetem az anyai nagybátyámnak köszönhető, aki szintén galambász volt. A galambok varázslata mindig lenyűgözött. Kamasz koromban elhatároztam, hogy lehetőségeim alapján egyszer nekem is versenypostáim lesznek. Mára már a családommal együtt űzzük ezt a sportot.

1984 őszén, az akkortájt ismert Abonyi galambászokkal kapcsolatot tartva, én is tagja lettem az A15-ös Abonyi egyesületnek. Galambászként a kezdeti törekvéseimet ezekben az időkben Kis Ferenc és Jancsovics Tivadar sporttársaim segítették. Kisebb-nagyobb sikerekkel, 1988-ig az Ő galambjaikkal versenyeztem. Egy évvel később munkásságom révén Ceglédre kerültem, ahol Darányi Ferenc sporttársat ismertem meg, kinek neve akkoriban nem volt ismeretlen a galambászok körében.

A továbbiakban egyre több ismeretre tettem szert és egyre több barátságot kötöttem, többek között a csornai Jakab Sándorral, Holh Józseffel Várpalotán és a székesfehérvári Dénes testvérekkel. A tőlük kapott galambokkal versenyezve újabb és újabb sikereket értem el.

Bár már ekkor is nagyon jó galambjaim voltak, még többet szerettem volna, így 1999- ben Markó Dezsőtől és 2000-ben Pfender Antaltól hozott szenzációs galambokkal már félig a pályafutásom csúcsán éreztem magam.

Versenyeim és példányaim közül néhány:

  • 2007-ben rövidtávú bajnok
  • 2009-ben ismét kerületi rövidtávú illetve shampion bajnokként mutatkozhattam be.

2010-ben változásképpen Leo Heremanstól érkezett egy hím, mely azóta is meghatározó „eleme” lett állományunknak.

Gyermekei 2013-ban és 2014-ben csapatbajnoki címet szálltak. Azóta már 3 eredeti Leo Heremans galambbal gazdagodtunk.

  • 2010-ben még Gebr Sanderstől érkezett 2 hím, mely több shampion galambbal színesítette dúcainkat, 
  • valamint a későbbiekben Benny Stevenincktól
  • majd Wolfgang Roepertől érkeztek kiváló galambok

A fiatalok esetében, rövidtávú versenyeken való szerepléssel több kiváló eredményt értem el, többek között 2013-ban fiatalok bajnoki címet is sikerült megszereznem. Egy évvel később tagszövetséget váltottam, de galambjaim újból megmutatták kiváló képességeiket, melynek eredménye 1. és 2. helyezést lett a rövidtávú kerületi csapatbajnokságban.

Újabb remek tenyésztőktől az állományunk folyamatosan bővül, többek között

  • Günter & Ingo Kersting
  • Heinz Meier példányokkal

A sok befektetett munka és a rászánt idő mindig meghozza eredményét. Céljaim eléréséhez sok erő és kitartás kellett, melyet mai napig tartok. A galambászat számunkra nem csak hobbi, hanem életünk része is.

A honlaphoz kellemes nézelődést, böngészést kívánok mindenkinek.

 

Articles tagged

Language // Translate

 

Látogatóink jelenleg

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi

Regisztráció és Belépés